vodácký areál Praha

Ve vzduchu je cítit olympiáda. Světový pohár ve vodním slalomu v Praze-Troji nabídne zajímavou bitvu

Méně než dva měsíce zbývají do letošního startu seriálu Mezinárodní kanoistické federace (ICF) ve vodním slalomu. Světový pohár v Praze-Troji odstartuje už ve čtvrtek 8. června a závody vyvrcholí v neděli 11. června. Praha tak tradičně navazuje na loňský úspěšný podnik a na letitou sérii závodů nejvyšší úrovně. Světový pohár se v Praze-Troji pojede už podevatenácté. Jako připomenutí významného 110. výročí chystá Český svaz kanoistů také několik doprovodných aktivit.

WC-Prague-2022-226.jpg

Série závodů Světového poháru ve vodním slalomu letos odstartuje na olympijské trati v německém Augsburgu 
(1.–4. června), týden poté se závodníci přesunou na oblíbenou trať v Praze-Troji (8.–11. června), následně je čeká Tacen (15.–18. června) a závěrem léta La Seu (31. srpna–3. září). Finále Světového poháru bude hostit příští olympijská trať ve Vaires sur Marne ve Francii (5.–8. října). Vrcholem sezony bude zářijové mistrovství světa v Londýně (19.–24. září) a Evropské hry v Krakově (28. června–2. července).

Uzávěrka cesty v průběhu Světového poháru

Vodácký areál v Praze-Troji má, stejně jako další sportoviště, svoje specifika. Z důvodu konání Světového poháru ve vodním slalomu bude ulice Vodácká v úseku umělé slalomové dráhy (kanoistický areál) zcela uzavřena pro průchod a průjezd v tomto rozsahu: pátek 9. června, 12:00–18:00, sobota 10. června, 8:00–14:00, neděle 11. června, 8:00–18:00. Mimo uvedené dny a časy bude v průběhu trvání celé akce v termínu 8.–11. června na obou vstupech do areálu regulován průjezd cyklistů. Omlouváme se za omezení a děkujeme za pochopení nutnosti regulace či uzavírky pro zdárný průběh akce. Všichni návštěvníci jsou vítáni.

Vstupenky do prodeje půjdou začátkem května

Plán zahájení předprodeje vstupenek je začátkem května. Cena v předprodeji: 400 Kč/pátek, sobota a neděle, cena na místě 200 Kč/den. Ve čtvrtek je vstup zdarma. Děti do 140 cm a handicapovaní mají vstup zdarma. 

Zkušený organizační tým již aktivně pracuje na přípravách k zajištění plnohodnotného závodu. „Letos máme před sebou hned několik cílů. Chceme divákům nabídnout nejenom skvělý sportovní zážitek, ale zároveň je zabavit a odreagovat, což je v této době velmi důležité. Pro závodníky plánujeme připravit nejlepší možné podmínky a přátelskou atmosféru,“ dodává za OV Jiří Rohan.