vodácký areál Praha

Rankingový závod ve Slovinsku.

O víkendu 21. – 22. 3. se juniorští závodníci USK Praha zúčastnili prvního letošního závodu. Závod s velmi vysokou mezinárodní konkurencí se konal ve slovinském Solkanu. Naši závodníci do Solkanu dorazili již ve středu, aby na zdejší trati absolvovali několik kvalitních tréninků a přivykli zcela odlišnému charakteru vodního terénu. Pro některé z nich závod představoval jakousi zkoušku psychické i fyzické formy před juniorským Mistrovstvím světa, které se velmi netypicky uskuteční již za necelé 4 týdny v brazilském Foz  d´ Iguacu.

20150321 solkan1

Výborným výkon předvedl v sobotní kvalifikaci Jan Větrovský (C1). Ten překvapil hned svou první jízdou a ve velmi vysoké konkurenci dospělých závodníků obsadil 11. místo.  Bohužel v nedělním semifinále se mu také vlivem nachlazení již nepodařilo takový výkon zopakovat a skončil daleko za branami finálové desítky. Mnohem těsněji skončil po semifinálové jízdě mimo postupující finálovou desítku se svým parťákem Michaelem Matějkou, když spolu skončili na 11. místě. Necelou vteřinu za branami finále zůstala také kajakářka Amálie Hilgertová (12. místo).  V semifinále se naopak zadařilo Matyáši Lhotovi (C1), který po velmi vydařené jízdě obsadil celkově 14. místo. Eva Říhová postoupila v kategorii C1 bez problému do finále, kde skončila těsně za medailovými pozicemi na 4. místě pouze o několik desetin. Nejnabitější byla konkurence tradičně v kategorii kajakářů. Zde se v rankingovém závodě umístil na 24. místě Michael Matějka a na 31. potom Petr Šodek.

20150321 solkan2

Obstát v takové konkurenci je pro juniorské závodníky samozřejmě velmi obtížné. I tak ale bylo k vidění několik dobrých výkonů a doufejme, že během následujících týdnů se našim juniorům podaří formu doladit a získat v Brazílii některý z cenných kovů.