vodácký areál Praha

Mladí slalomáři USK Praha úspěšně závodili na WRR v Meranu!

Zatímco se seniorští reprezentanti připravují na blížící se mistrovství Evropy ve Vídni, jejich kolegové do 23 let se vydali na závod do italského lázeňského města Merana, ležícího v provincii Bolzano na rozhraní Ötztalských Alp, Ortles a Sarntalských Alp. Jejich cesta byla velice úspěšná a přivezli si domů několik skvělých výsledků.

1956965 10203655307014174 4663433962688181094 o

Řeka Passer se stala lovištěm pro závodníky USK Praha, kteří přivezli tři cenné kovy. Největší úspěch z celé české výpravy zaznamenal singlkanoista Marin Říha, který ve finále nenašel přemožitele a zvítězil s náskokem téměř pěti sekund. Stříbrný medailista z loňského MS do 23 let se nám k závodu vyjádřil: V pátek nám na trénink hodně napršelo a tak byla trať dosti obtížná. Na závod hladina klesla a vysvitlo slunce, které kompenzovalo velice studenou vodu v řece. Do finále jsem postupoval ze třetího místa, ale finále mi naprosto sedlo a zajel jsem nejrychlejší jízdu dne, která mě vynesla na první místo.

Další velice cenný úspěch obstaral v nejnabitější kategorii Ondřej Cvikl, který celý víkend předváděl skvělé výkony. Ondra nám jeho závod zhodnotil: Byl jsem v Meranu poprvé a hned jsme měli skvělou vodu. Počasí nám přálo a mě se povedly všechny závodní jízdy. Po druhém místě v semifinále jsem ještě svůj čas zlepšil a stačilo to na třetí místo. Rozestup mezi prvním a třetím bylo pouhých děvet setin. Se závodem jsem maximálně spokojen.

Skvělý úspěch zaznamenala také juniorka Amálie Hilgertová, která obsadila po dobrém výkonu třetí místo. Pro všechny závodníky je to skvělé povzbuzení do další přípravy na blížící se mistrovství Evropy juniorů a do 23 let, které se uskuteční 3.-6. července v Makedonii. 

Kompletní Výsledky závodu!