vodácký areál Praha

V reprezentaci vodních slalomářů bude jezdit 10 lodí z USK Praha!

O víkendu 18.-19. května se na umělé slalomové dráze na Trnávce rozhodlo o složení nového reprezentačního týmu vodních slalomářů. Na nominované závodníky čeká již za 14 dní mistrovství evropy na nové trati ve Vídni a následně série tří světových pohárů, která vyvrcholí 20.-22. června v Pražské Troji. Do druhé části sezóny, jejímž vrcholem bude mistrovství světa v USA, se musejí závodníci nominovat finálovým umístěním na jednom z vrcholných závodů.

Trnavka-085-2

Z celkového počtu 14 reprezentačních míst bude barvy USK Praha vodní slalom hájit deset lodí na blížícím se mistrovství evropy. V kategorii singlkanoistů se překvapivým vítězem nominace stal Jan Mašek, který si své místo zajistil již po třetím závodě. Naopak až do poslední jízdy museli bojovat Vítězslav Gebas a devatenáctiletý Lukáš Rohan. V týmu po dlouhé době chybí jeho silná opora Stanislav Ježek.

Dvojnásobnou olympijskou vítězku Štěpánku Hilgertovou doplňuje vítězka nominace Kateřina Kudějová a těsně třetí skončila Veronika Vojtová, pro kterou to bude první rok v seniorské reprezentaci. Veronika musela po dojetí posledního závodu čekat na sečtení procentuálních odstupů, protože v nominační tabulce dosáhla stejného počtu bodů jako čtvrtá závodnice Karolína Galušková.

Dvojice Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň nás bude reprezentovat v kategorii deblkanoistů, do které se po dvouleté reprezentační pauze znovu vrátili.

Mistra světa Vavřince Hradilka a více mistra světa Jířího Prskavce, kteří byli přednominováni doplnil v týmu Vít Přindiš, který se stal vítězem třech nominačních závodů. V loňském roce toto trio získalo titul mistrů evropy v Polském Krakově a bude tento úspěch ve stejném složení za 14 dní obhajovat.

Stálice v týmu, mistrině světa z roku 2011 Kateřina Hošková znovu ovládla nominační boje a nasbírala nejvíce bodů do nominační tabulky. 

Fotky ze sobotního a nedělního závodu od Jana Homolky.

Výsledky sobotního, nedělního závodu a nominace